Sovboxar på plats i Moskva

De som brukar flyga långt vet att det som kanske är allra jobbigast är att byta flyg halvvägs genom resan. Sömnen störs, det är för kort tid för att boka hotell och det är inte alltid så lätt att koppla av och känna sig hemmastadd på en flygplats.

I Asien har man sedan 70-talet kunnat råda bot på problemen genom att hyra en sovplats i små kuber på flygplatsen. På Sheremetyevo-flygplatsen i Moskva utvecklar man just nu det asiatiska exemplet genom att erbjuda passagerare att hyra in sig i en så kallad Sleepbox. I en box på knappt 2×2 meter med ett djup på 1,4 meter finns det en säng som gör det möjligt för trötta långflygare att stänga in sig och njuta av lite avskildhet i en halvtimme eller kanske till och med flera timmar i taget.

Dagens boxar innehåller förutom sängen och avkopplande belysning endast eluttag och lite förvaringsutrymme, men i framtiden vill man också erbjuda TV, skärmar med trafikinformation och trådlöst nätverk.

Än så länge är det en prototyp som testas för att bli så inbjudande och avkopplande som möjligt, men tanken är att lådorna framöver ska erbjuda ett bekvämt alternativ till hårda bänkrader, som annars brukar vara det enda som erbjuds bortom säkerhetskontrollen.

Den som är intresserad av att veta mer kan se filmer och bilder på boxen på företagets hemsida.

Advertisements

About Anna Wilson

Generalsekreterare för Svenskt Flyg.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s