Ännu mer iPads i flygvärlden

För ett tag sedan bloggade vi om hur piloter nu börjar få tillgång till iPads för att alltid ha uppdaterade manualer och dessutom slippa bära med sig stora mängder papper. Det visade sig snart att flera flygbolag är bra på att ta till sig nya lösningar också i resten sina organisationer. Ett exempel är British Airways som nyligen har försett delar av sin kabinpersonal med läsplattor, vilket innebär att de exempelvis har alla säkerhetsmanualer lättillgängliga under hela flygningen. Genom en app skall kabinpersonalen också kunna se vilka passagerare som sitter var, om de har några matallergier eller andra behov av särskild service. De skall också kunna få information om vilka passagerare som kommer från anslutningsflyg eller har ett nytt flyg att hinna med efter landning.

Dessutom kommer mycket av allt pappersarbete nu att ske via iPad och en vanlig 3G-uppkoppling. Tidigare har personalen varit tvungen att hantera pappersbuntar med över 300 passagerarnamn, men nu behöver kabinchefen bara trycka på en knapp på iPaden så är listorna uppdaterade.
Andra bolag har också tagit till sig idéerna och börjar nu fundera över hur passagerarna skall kunna dra nytta av sina egna iPads. Flera bolag erbjuder nu Wifi-uppkoppling, som gör att passagerarna kan koppla upp sig mot flygplanets underhållningssystem och titta på film eller lyssna på musik via sin surfplatta. Det kommer ständigt nya smarta lösningar, som inte bara gör saker enklare utan också bättre. Flyget är en bransch som ingen annan när det kommer till att utvecklas snabbt.

I dag använder Flygbolagen iPads på mer än 11 olika sätt!

Advertisements

About Anna Wilson

Generalsekreterare för Svenskt Flyg.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s