Airbus spår marknad för 27 800 flygplan de kommande 20 åren

Trots oro i världsfinanserna spår flygplanstillverkaren Airbus en ljus framtid för flyget. Inom de kommande 20 åren räknar de med en marknad för 26 900 passagerarflygplan och 900 helt nya fraktflygplan. Totalt alltså 27 800 nytillverkade flygplan.
 
Prognosen bygger dels på att fler kommer att kunna och vilja flyga i framtiden. Airbus räknar med att antalet flygplan i världen kommer att mer än fördubblas från dagens 15 000 till 31 500 flygplan. Därutöver kommer 10 500 gamla flygplan att behöva bytas ut mot nya.
 
Det är en glädjande prognos. Att fler får möjlighet att flyga är bra inte bara för att det blir enklare att uppleva världen utan också för världsekonomin, som är beroende av snabba och flexibla transportmöjligheter. Lika glädjande är det att så mycket som 10 500 gamla flygplan byts ut mot nya! Ett nytt flygplan är betydligt mer miljövänligt än flygplan som tillverkades för bara några år sedan. Att byta ut gamla flygplan mot nya är därför en viktig del i flygets arbete för att bli helt koldioxidfritt.

Läs mer på Airbus hemsida:

Advertisements

About Anna Wilson

Generalsekreterare för Svenskt Flyg.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s