MPs förslag om att lägga ned Bromma är lika tanklöst som respektlöst

Varslen står som spön i backen runt om i Sverige, över 45 000 varslade under 2012. I dagarna varslade Eriksson över 1500 av den fasta personalen, lägg till alla konsulter och inhyrd personal som många bor i Stockholmsområdet. I värsta fall står Sverige inför en ny och mycket svår lågkonjunktur igen.
Samtidigt lanserade MP´ ännu ett förslag som skulle minska tillgängligheten, nu i Stockholmsområdet. Miljöpartiet driver återigen frågan om att lägga ned Bromma och presenterade en ny stadsdel – Bromma parkstad, där mobilitet ska bytas mot lägenheter.

Hitintills har ungefär 30 000 flygplan landat på Bromma, flygplan lastade med bland annat organ till sjukvården, post, specialister, it tekniker, forskare, turister, högförädlat gods till industrin, mediciner, mat, och familjemedlemmar. Onödigt enligt MP, livsavgörande för Stockholm enligt de flesta andra.

För Sverige är en väl utbyggd och prisvärd tillgänglighet tillsammans med ex forskning, utbildning, ett bra företagsklimat, och talanger förutsättningen för att vi ska kunna konkurrera med resten av världen. För det är världen som är vår handelsplats. Vi kan inte lokalt producera alla varor och tjänster som Stockholmarna behöver. Det var länge sedan vi var ett någorlunda självförsörjande bondesamhälle. Men även om MP i Stockholms stad längtar efter en svunnen tid och önskade att vi kunde odla all vår mat på stadens kolonilotter, är det respektlös och tanklöst att i tider av extrem global konkurrens föreslå något som skulle förvärra för i första hand Stockholmsregionen och i andra hand för hela Sverige. Försämrad tillgänglighet gör det ännu svårare för Stockholmsregionens företag att kunna växa och anställa de personer som drabbats av varslen och nu behöver hitta nya jobb.

MP vill gärna framstå som ett småföretagarparti, jag undrar hur dom tänkte här.

Advertisements

About Anna Wilson

Generalsekreterare för Svenskt Flyg.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s